Letošní podzim začal možná trochu dříve než jsme si přáli, ale i tak si z něj pojďme vzít to nejlepší co nám nabízí. A to doslova. Vyzkoušejte recepty připravené francouzským kuchařem Nicolasem Vahé z typických podzimních surovin.
NICOLAS VAHÉ není jen dánská značka kuchyňských doplňků, která patří pod House doctor. Nicolas Vahé je Francouz a michelinský šéfkuchař, který stojí za konceptem této značky. Všechny produkty jsou postaveny na severské jednoduchosti, ale s francouzským šarmem a stylem. Mísí se tak jeho původ a jeho druhý domov – Dánsko. Je mistrem svého oboru, a to se odráží i v jeho produktech. Ty si zamilujete nejen díky stylovému vzhledu, propracovaným detailům, ale i pro jejich praktické a každodenní využití v kuchyni.
Inspirujte se spolu s námi jeho podzimními recepty a zjistěte, že jídlo nemusí být vždy složité a objevte zcela nové chuťové zážitky.
DATLE ZABALENÉ VE SLANINĚ
Co budete potřebovat:
Jednoduše obalte datle nebo švestky ve slanině a dejte na 10 až 15 minut zapéct do trouby. Po vytáhnutí je napíchejte na bambusové špejle Nicolas Vahé a podávejte jako předkrm!
CIBULOVÝ KOMPOT
Oloupanou cibuli nakrájejte na velké kousky a dejte do hrnce na rozpálený olivový olej. Přidejte chilli, rozmarýn a tymián a restujte, dokud nebude cibule měkká. Přidejte vinný ocet, šťávu z pomeranče a med podle chuti. Přiveďte k varu a nechte chvíli povařit. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Podávat můžete horké nebo studené k masu nebo k sýrům v malých hrncích s pokličkou.
BRAMBORY PEČENÉ V SOLI
Brambory opláchněte ve studené vodě. Do smaltované pánve dejte vrstvou soli a umístěte do ní brambory. Ušlehejte vaječný bílek spolu s tymiánem a touto směsí pokryjte brambory. Pečte při teplotě 180 ° C po dobu 35-40 minut. Odstraňte brambory ze soli a můžete podávat! Máte tak skvělou přílohu k víkendové pečeni.
/podle-vyrobce/nicolas-vahe/ochranne-kuchynske-rukavice.html
JABLEČNÝ CRUMBLE
Oloupané jablka nakrájejte na kousky a dejte do malých zapékacích misek, které vytřete máslem. V misce si smíchejte ovesné vločky, máslo, cukr a vanilku a dobře promíchejte. Velkou vrstvu této směsi dejte na jablka a pečte asi 30 minut při teplotě 200° C. Podávejte jako horký dezert jen tak nebo se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.
Publikovala: Petra Zítková