SLEVA -20 % na vše z kategorie PODZIM s kódem: PODZIM

PODZIM S NICOLAS VAHÉ

Letošní podzim začal možná trochu dříve než jsme si přáli, ale i tak si z něj pojďme vzít to nejlepší co nám nabízí. A to doslova. Vyzkoušejte recepty připravené francouzským kuchařem Nicolasem Vahé z typických podzimních surovin.

PODZIM S NICOLAS VAHÉ

NICOLAS VAHÉ není jen dánská značka kuchyňských doplňků, která patří pod House doctor. Nicolas Vahé je Francouz a michelinský šéfkuchař, který stojí za konceptem této značky. Všechny produkty jsou postaveny na severské jednoduchosti, ale s francouzským šarmem a stylem. Mísí se tak jeho původ a jeho druhý domov – Dánsko. Je mistrem svého oboru, a to se odráží i v jeho produktech. Ty si zamilujete nejen díky stylovému vzhledu, propracovaným detailům, ale i pro jejich praktické a každodenní využití v kuchyni.

Inspirujte se spolu s námi jeho podzimními recepty a zjistěte, že jídlo nemusí být vždy složité a objevte zcela nové chuťové zážitky.

DATLE ZABALENÉ VE SLANINĚ

Co budete potřebovat:

  • Sušené datle (nebo švestky)
  • Plátky slaniny

Jednoduše obalte datle nebo švestky ve slanině a dejte na 10 až 15 minut zapéct do trouby. Po vytáhnutí je napíchejte na bambusové špejle Nicolas Vahé a podávejte jako předkrm!

CIBULOVÝ KOMPOT

Co budete potřebovat:

  • 8 červených cibulí
  • 1 chilli papričku
  • Snítku rozmarýnu a tymiánu
  • ½ dl olivového oleje
  • ½ dl červeného vinného octu
  • ½ dl pomerančové šťávy
  • Med
  • Sůl a pepř

Oloupanou cibuli nakrájejte na velké kousky a dejte do hrnce na rozpálený olivový olej. Přidejte chilli, rozmarýn a tymián a restujte, dokud nebude cibule měkká. Přidejte vinný ocet, šťávu z pomeranče a med podle chuti. Přiveďte k varu a nechte chvíli povařit. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Podávat můžete horké nebo studené k masu nebo k sýrům v malých hrncích s pokličkou

BRAMBORY PEČENÉ V SOLI

Co budete potřebovat:

  • Malé brambory
  • Mořskou sůl
  • Tymián
  • Jeden vaječný bílek

Brambory opláchněte ve studené vodě. Do smaltované pánve dejte vrstvou soli a umístěte do ní brambory. Ušlehejte vaječný bílek spolu s tymiánem a touto směsí pokryjte brambory. Pečte při teplotě 180 ° C po dobu 35-40 minut. Odstraňte brambory ze soli a můžete podávat! Máte tak skvělou přílohu k víkendové pečeni.

/podle-vyrobce/nicolas-vahe/ochranne-kuchynske-rukavice.html

JABLEČNÝ CRUMBLE

Co budete potřebovat:

  • Jablka
  • Hrnek ovesných vloček
  •  75 g másla
  •  150 g cukru
  •  1 vanilkový lusk

Oloupané jablka nakrájejte na kousky a dejte do malých zapékacích misek, které vytřete máslem. V misce si smíchejte ovesné vločky, máslo, cukr a vanilku a dobře promíchejte. Velkou vrstvu této směsi dejte na jablka a pečte asi 30 minut při teplotě 200° C. Podávejte jako horký dezert jen tak nebo se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

Publikovala: Petra Zítková

Naposledy přidané

Nahoru