Oslava jara  sleva -20 % na vše prodlouženo do velikonočního pondělí 1. 4. ❀

JARNÍ OSVĚŽENÍ

Po dlouhé a únavné zimě k nám vtrhlo jaro a my si užíváme krásných slunečných dní. Se změnou počasí se nám nenápadně začíná proměňovat i jídelníček a naše chutě. Jakmile začne být teplo, tytam jsou chutě na hutné omáčky, polévky a sytá jídla. Jak se odlehčuje náš šatník, začíná se to odrážet i v jídle. V teplých dnech se většinou rozhodneme pro něco lehkého – náš jídelníček je najednou plný jarní zeleniny, čerstvého ovoce a maso radši grilujeme, než z něj smažíme řízky.

JARNÍ OSVĚŽENÍ

Dnes se ale zaměříme na trochu jiné recepty – na svěží jarní drinky! Načerpejte s námi inspiraci na zajímavé nápoje, kterými můžete osvěžit přátele při víkendovém posezení. Ty následující jsou podle receptury michelinského šéfkuchaře Nicolase Vahé, který pod svým jménem vytváří nádobí a doplňky do kuchyně. Značka Nicolas Vahé je součástí konceptu dánské značky House doctor a nabízí spoustu designových vychytávek a nádobí pro vaši kuchyni. Jejím hlavním poznávacím znamením je minimalistický design, který je typický pro severské značky.  

 Mezi naše jarní novinky patří mimo jiné i skleničky z řady Clear. A že do nich nemusíte servírovat jen vodu a víno se přesvědčíte sami v následujících receptech.

Okurkový Gin tonik

 Budete potřebovat:

·         Šťávu z jedné salátové okurky

·         Šťávu z jedné limety

·         Třtinový cukr podle chuti

·         Tymián

·         Kousky okurky na ozdobení

·         Led

·         20 ml ginu

·         tonik 

Do odšťavňovače dejte okurku, přidejte šťávu z limety a třtinový cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte tonik. Nachystejte si sklenice Clear, do každé dejte kostky ledu a panák ginu. Ozdobte kousky okurky a snítkou tymiánu a zalijte okurkovou tříští.

Malinová tříšť 

Budete potřebovat: 

·         drcené maliny (nejlépe mražené)

·         2 cl ostružinového džusu

·         3 cl šťávy z citrónu

·         Sodu

·         led

·         Maliny na ozdobení

 Smíchejte všechny suroviny v mixéru a podávejte ve vysokých sklenicích Nicolas Vahé Clear. Ozdobte malinami.

Ledová káva

 Budete potřebovat:

·         Espresso

·         Cukr podle chuti

·         Smetanu

Připravte si tři espressa (pokud chcete, můžete přidat cukr) a smíchejte s 150 ml vody. Nalijte do plastové formy na led Nicolas Vahé a dejte zamrazit. Do připravených sklenic dejte kávové kostky ledu a zalijte čerstvým espressem. Podle chuti přidejte smetanu a podávejte.

Jako druhou variantu můžete kávové kostky ledu smíchat s čerstvou kávou a smetanou a smíchat v mixéru. Podávejte ve sklenicích Clear s kávovými kostkami ledu.

Snad jsme vás naladili na víkendové posezení s přáteli a vyzkoušíte některý z drinků. Všechny můžete podávat s papírovými brčky od Nicolas Vahé. Jako nádobu na led a chlazení nápojů můžete použít plechový box Container nebo chladicí box Nicolas Vahé. Pro příjemné posezení u nás najdete i papírové ubrousky nebo břidlicová servírovací prkénka, na které můžete naservírovat drobné pochoutky nebo sladko tečku ke kávě.

Užívejte teplé jarní dny a příště už s recepty na grilování!

Publikovala: Petra Zítková

 

Naposledy přidané

Nahoru